Wooncomplex Nemea Nijmegen officieel geopend

Wooncomplex Nemea Nijmegen officieel geopend

Begin juli is wooncomplex Nemea officieel geopend door de gemeente Nijmegen, corporatie SSH&, de studentenhuisvestingsregisseur van BZK en de bewoners van de woningen.
Het wooncomplex bestaande uit 149 flexwoningen en algemene ruimtes, is in de afgelopen maanden op het campusterrein van de Radboud Universiteit gerealiseerd door Leyten & Trebbe en zal gedurende een periode van 15 jaar door de SSH& middels een masterlease van Leyten &Trebbe worden gehuurd. De 149 zelfstandige woningen zijn ieder opgebouwd in een 40ft container en volledig gerealiseerd in Nederland. Over 15 jaar kunnen de woningen zonder materiaalverlies worden gedemonteerd en op een andere locatie worden ingezet. Bijzonder is dat de woningen door een goede samenwerking tussen de gemeente Nijmegen, SSH&, Radboud Universiteit en Leyten &Trebbe binnen een periode van 18 maanden na de eerste planvorming zijn opgeleverd. De snelle realisatie van de woningen levert een welkome bijdrage aan de oplossing van het grote tekort aan studentenwoningen in Nijmegen.

Met de oplevering van Nemea hebben Leyten & Trebbe in de afgelopen 3 jaar 530 flexwoningen gerealiseerd in Enschede, Hengelo en Nijmegen. De flexwoningen worden bewoond door studenten en andere spoedzoekers.