Over ons

Wij zijn Leyten

We ontwikkelen, ondernemen en investeren. In de stad. In huizen, straten en pleinen. In buurten, bedrijven en in mensen. Zodat zij zich kunnen ontwikkelen.

Door samen te werken, te motiveren en te luisteren. Met een open blik en houding, betrouwbaar en betrokken, maken we steden toegankelijker, leefbaarder en aantrekkelijker. Al meer dan 40 jaar.

Familiebedrijf Leyten werd in 1979 door Len Leijten opgericht in Rotterdam. Met een ontwikkelteam en vastgoedmanagementorganisatie van twintig medewerkers werken wij aan zo’n twintig ontwikkelprojecten en hebben wij een omvangrijke vastgoedportefeuille in eigendom en eigen beheer. Ons kantoor is een uiting van hoe wij als bedrijf willen werken: transparant en open, met zicht op de stad.

Maatschappelijke betrokkenheid

Leyten heeft als doel om door te investeren in ontwikkeling een bijdrage te leveren aan het verbeteren van maatschappelijke en sociale kansen. Enerzijds door onze eigen stichting die investeert in de ontwikkeling van mensen door het financieren en stimuleren van educatie, sport en welzijn. Daarnaast levert Leyten in alle zelfontwikkelde projecten een bijdrage in vergroening en sociale cohesie, zonder dat daar financieel rendement tegenover staat.

Wij geloven en investeren in een samenleving waar wijken en gebouwen de ontwikkeling van bedrijven, mensen en hun leefomgeving duurzaam ondersteunen.

 • Vertrouwd 01

  Leyten is sinds 1979 onlosmakelijk verbonden met Rotterdam. Wij zetten in op de optimale balans tussen rendement en een waardevolle toevoeging voor de omgeving. Eerlijk en duurzaam. Met respect voor tradities en een blik op de toekomst, waarbij we handelen vanuit onze normen en waarden.

 • Betrouwbaar 02

  Leyten ontwikkelt, onderneemt en investeert in huizen, straten en pleinen. In buurten, bedrijven en in mensen. Zodat zij zich kunnen ontwikkelen. Dat doen we door te luisteren, te motiveren en samen te werken. Met een nieuwsgierige blik en een open houding. En voor Leyten geldt: afspraak is afspraak.

 • Daadkrachtig 03

  Leyten is een compacte organisatie die financieel daadkrachtig opereert en besluitvaardig handelt. We behouden wat goed is en investeren in wat beter kan. We zijn bescheiden waar het kan, daadkrachtig waar het moet. Op economisch, maatschappelijk en sociaal vlak. Een visie creëren is denken én doen.

 • Betrokken 04

  De samenleving verder helpen: dat vinden wij belangrijk. Dat is geen strategie, dat is ons DNA. Het fundament van Leyten waarop we steeds verder bouwen. Niet omdat het zo moet, maar omdat we het zo willen. Dat is samenwerken met een open blik en houding.

Jaimy Rolff

Bastiaan Kester

Peter Veltman

Suzanne Versteegh

Lawa de Vries

Hilda Balvers

Julia Berkenbosch

Folkert Leijten

Hans Van Lubeck

Allard Leijten

Tjerk ten Doeschate

Ruxana Imamali

Gijsbert van Heest

Jens Groenendijk

Karim Daoudi