Leyten koopt kantoorgebouw Benthemstraat in Rotterdam

Leyten heeft het kantoorgebouw aan de Benthemstraat in Rotterdam gekocht van TPG Angelo Gordon en APF International. Het kantoorgebouw van circa 21.000m2 BVO staat sinds september 2023 leeg nadat het UWV verhuisd is naar een nieuwe locatie om plaats te maken voor een beoogde herontwikkeling. Het gebouw ligt op loopafstand…

Leyten heeft het kantoorgebouw aan de Benthemstraat in Rotterdam gekocht van TPG Angelo Gordon en APF International. Het kantoorgebouw van circa 21.000m2 BVO staat sinds september 2023 leeg nadat het UWV verhuisd is naar een nieuwe locatie om plaats te maken voor een beoogde herontwikkeling. Het gebouw ligt op loopafstand van het Hofplein en Centraal Station en biedt daarmee veel potentie voor transformatie naar woningbouw. Leyten is voornemens het kantoorgebouw te herontwikkelen tot een woongebouw met betaalbare huurwoningen en diverse voorzieningen in de plint. Met de transformatie wil Leyten op een duurzame manier een bijdrage leveren aan de grote vraag naar woningen en de goede groei van de stad. Na realisatie is Leyten voornemens het gebouw langjarig in eigen portefeuille te houden. Binnenkort volgt er meer nieuws over de herontwikkeling.

Leyten werd bij de totstandkoming van deze deal geadviseerd door StraatmanKoster, Zirm en Schaap Advocaten en Notarissen. TPG Angelo Gordon en APF International werden geadviseerd door Osborne Clarke en De Mik Real Estate Partners, in collegiale samenwerking met CBRE.