Leyten / Trebbe verwerft ontwikkellocatie Saturnus Maarssen

Leyten / Trebbe verwerft ontwikkellocatie Saturnus Maarssen

Ontwikkelcombinatie Leyten / Trebbe heeft met Edelwonen, onderdeel van Bouwhuis Groep, overeenstemming bereikt over de aankoop van de grond voor de ontwikkeling van de woontoren Saturnus in Ruimtekwartier Maarssen. Saturnus, met een hoogte van circa 70 meter, wordt een levendig woongebouw met 275 koop- en huurappartementen voor zowel studenten, starters als senioren. Naast de appartementen wordt een commerciële ruimte en parkeervoorziening gerealiseerd. Het landschap rondom het gebouw wordt sterk vergroend.

Deze ontwikkeling wordt gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Stichtse Vecht, Klunder Architecten en Buro Ma.an. De ontwikkeling maakt onderdeel uit van het Ruimtekwartier. In Ruimtekwartier worden de komende tien jaar in totaal circa 2.500 nieuwe woningen gerealiseerd. Belangrijke uitgangspunten zijn een groene, klimaatadaptieve en natuurinclusieve omgeving en bebouwing en leefomgeving, waarbij ruimte voor ontmoeting en het versterken van sociale cohesie centraal staan.

Deze ontwikkeling weerspiegelt de kernwaarden van Leyten, die gericht zijn op het creëren van duurzame en leefbare gemeenschappen, waar mensen zich thuis voelen en een goede basis vinden om zich verder te ontwikkelen.