Laatste wedstrijd Cambuur in oude stadion symbolische aftrap voor gebiedsontwikkeling

Laatste wedstrijd Cambuur in oude stadion symbolische aftrap voor gebiedsontwikkeling

Voorafgaand aan de laatste wedstrijd van SC Cambuur in het huidige Cambuurstadion in Leeuwarden Oud-Oost tekenden de gemeente Leeuwarden en Leyten de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk Cambuur Nieuw Oud Oost.

Leyten verwierf het Cambuurstadion in 2010 met als doel het stadion en de naastgelegen velden van VV Leeuwarden na vertrek van SC Cambuur naar een nieuw stadion, te ontwikkelen tot een  woonwijk. 15 jaar later is het eindelijk zover, het nieuwe stadion van SC Cambuur aan de westkant van Leeuwarden zal na de zomer gereed zijn voor de eerste voetbalwedstrijd, en in Nieuw Oud Oost kan gestart worden met de realisatie van een groene woonwijk met ruim 500 appartementen en grondgebonden woningen in een mix van sociale huur, (midden)huur en koop. De eerste woningen zullen in 2025 in aanbouw worden genomen.

De historie van de plek zal worden gekoesterd. De contouren van het stadion blijven herkenbaar met woongebouwen ter hoogte van de tribunes en een veld voorzien van o.a. een Skills Garden. Naast het stadiongebied komt een waterrijk parklandschap waarin met name grondgebonden woningen zullen worden gerealiseerd.