Omgevingsvergunning verleend voor transformatie Benthemstraat naar studentenwooncomplex

De gemeente Rotterdam heeft recent de omgevingsvergunning verleend voor de transformatie van het voormalige UWV-kantoor aan de Benthemstraat naar een wooncomplex voor studenten. Hiermee is een belangrijke stap gezet om nog dit jaar te kunnen starten met de realisatie. New Benthem omvat 423 wooneenheden en moet een integraal studentencomplex worden…

De gemeente Rotterdam heeft recent de omgevingsvergunning verleend voor de transformatie van het voormalige UWV-kantoor aan de Benthemstraat naar een wooncomplex voor studenten. Hiermee is een belangrijke stap gezet om nog dit jaar te kunnen starten met de realisatie.

New Benthem omvat 423 wooneenheden en moet een integraal studentencomplex worden met veel aandacht voor ontmoeten en het voorkomen van eenzaamheid onder de bewoners.  Zo zijn circa 30% van de woningen onzelfstandig en maken deze onderdeel uit van kleinere woongroepen met gedeelde keuken en zitkamer. Daarnaast komt er ruim 1.000m2 aan collectieve ruimtes in het gebouw en zal een in-huis community manager verantwoordelijk zijn voor een optimale woonbeleving van de bewoners. Het project speelt in op de grote vraag naar betaalbare studentenhuisvesting in de stad. Zo valt 65% van de woningen in het betaalbare segment voor studenten. In de plint van het gebouw komt circa 800 m² bedrijfsruimte met onder meer een kleinschalige horecagelegenheid.

De ontwikkeling van New Benthem sluit aan bij de doelstelling van Leyten om projecten te realiseren die een positieve maatschappelijke impact hebben. Door bestaand vastgoed een nieuwe functie te geven met een groot aandeel betaalbare woningen, dragen we bij aan een duurzame stedelijke transformatie, het versterken van de lokale economie en het minimaliseren van de ecologische voetafdruk. Leyten zal het gebouw na oplevering in eigendom houden en langjarig gaan exploiteren.

Architect: WOMO architects

Bouwfysisch- en installatieadvies: KVMC

Constructeur: Van Rossum Raadgevende Ingenieurs

Bouwmanagement advies: Drees & Sommer

Vergunningadvies: Zirm / Mees Ruimte & Milieu