Markt058

Leeuwarden

Vastgoedbeleggingen

Architecten

De Zwarte Hond
Achterbosch/Zantman architecten

Leyten heeft dit voormalig verzekeringskantoor in verschillende fases getransformeerd naar Markt058. Het complex biedt woonruimte aan 500 studenten en heeft ruim 13000 m² aan commerciële voorzieningen.

2021 jaar van oplevering

500 woningen

13000 m² kantoor en voorzieningen

Over het project

Leyten heeft dit voormalig verzekeringskantoor in verschillende fases getransformeerd naar Markt058. Het complex biedt woonruimte aan 500 studenten en heeft o.a. ruim 9.000 m² kantoorruimtes, 1.200 m² horeca en een sportschool.  In het complex zijn landelijke partijen als PostNL, Groenleven, Maandag, Basic Fit en het Juridisch Loket gevestigd in combinatie met lokale partijen als Junction en Energie Inspectie Leeuwarden. Daarnaast biedt Frame Offices, op basis van flexibele overeenkomsten, kantoorruimtes aan lokale ondernemers. Verschillende horecaconcepten, gevestigd in de nieuwbouwplint, geeft de route van het station naar het centrum van Leeuwarden een levendige impuls.

Duurzaamheid

De ontwikkeling bestaat voor een groot gedeelte uit de transformatie van bestaande bebouwing en een beperkt stuk nieuwbouw. Hierbij is veel gebruik gemaakt van bestaande materialen. De ruim 1500 zonnepanelen op het dak van het complex zorgen voor een groot deel van de stroomvoorziening. Daarnaast voorziet Markt058 met 500 studentenwoningen in de Leeuwardse behoefte aan hoogwaardige zelfstandige studentenwoningen.