Van Adrighem, INSPIRE en Leyten realiseren 320 tijdelijke woningen in Vlaardingen

Naast het Maaspark in Vlaardingen gelegen aan de kade van de Nieuwe Waterweg worden in de komende maanden 320 tijdelijke woningen gerealiseerd door een samenwerking van Van Adrighem, INSPIRE en Leyten.

De woningen worden voor minimaal 5 en maximaal 10 jaar ingezet voor de huisvesting van voornamelijk studenten en jongeren in de leeftijdsgroep 18 t/m 27 jaar. Tevens zijn er woningen beschikbaar voor mensen ouder dan 27 jaar en met spoed een woning zoeken. Vlaardingers die minimaal 2 jaar in de gemeente staan ingeschreven krijgen voorrang bij de verhuur. De bewoners van de woningen worden feitelijk de pioniers van District U, de nieuwe stadswijk die de komende jaren op het voormalige Unileverterrein in Vlaardingen wordt ontwikkeld met o.a. 800 woningen, 2 scholen, commerciële en maatschappelijke functies, en een uitbreiding van het Maaspark.

Het gaat om zelfstandige woningen (eigen douche, toilet, keuken) met een oppervlakte van ca. 27 m2. De woningen worden volledig ingericht verhuurd en het aanvragen van huurtoeslag is mogelijk. Er worden ook een aantal gemeenschappelijke ruimtes gerealiseerd zoals een binnen- en buitenruimte om elkaar te ontmoeten en een wasruimte. Binnenkort meer informatie op: www.fairlandstudios.nl

Inmiddels is gestart met de fundering en de verwachting is dat de woningen in de zomer van 2022 in gebruik kunnen worden genomen.