Trebbe en Leyten realiseren 200 flexwoningen in Hengelo

Leyten en Trebbe slaan samen met corporatie Welbions de handen ineen om snel enige verlichting op de woningmarkt te brengen. Het resultaat is dat er door Leyten-Trebbe 200 tijdelijke huurwoningen worden geplaatst op de voormalige ROC-locatie aan de Sportlaan Driene in Hengelo, welke vervolgens langjarig aan Welbions zullen worden verhuurd.

Welbions huurt de woningen ten behoeve van haar doelgroep, specifiek spoedzoekers. Iedere woning is 28 m² en bestaat uit een woongedeelte, slaapgedeelte, badkamer, keuken en buitenruimte, daarnaast zijn er collectieve voorzieningen zoals een wasserette en ontmoetingsruimtes. De huurprijs van de woningen zal onder de huurtoeslaggrens liggen.

Naar verwachting kan in het najaar van 2022 met de voorbereiding en plaatsing van de woningen gestart worden. De eerste bewoners krijgen dan in het voorjaar van 2023 de sleutel van hun woning. De komst van deze woningen zal bijdragen aan een verlevendiging van de omgeving en vormt daarmee een mooie aanzet richting de gebiedsontwikkeling voor het gebied rondom de Sportlaan Driene waarvan Leyten-Trebbe samen met de gemeente Hengelo begin dit jaar de ontwerpvisie hebben opgesteld.