Start bouw tijdelijke woningen Pagelaan Utrecht

Start bouw tijdelijke woningen Pagelaan Utrecht

Op woensdag 20 december vierden we de start van de bouwwerkzaamheden van Fairland Studios een wooncomplex met 280 tijdelijke woningen aan de Pagelaan. Een ontwikkeling van Van Adrighem, Leyten, Inspire en Janssen de Jong Projectontwikkeling. Wethouder De Vries heeft zijn dank uitgesproken en ook buurtbewoners waren aanwezig bij deze mijlpaal.

Aan Pagelaan 1, aan de rand van Hoograven-Zuid, worden voor een periode van maximaal tien jaar tijdelijke woningen geplaatst. Op deze locatie stond voorheen een ROC-schoolgebouw. Het project bestaat voor het grootste deel uit zelfstandige studio’s van circa 27 m² met eigen keuken en badkamer. Met dit project worden 280 sociale huurwoningen toegevoegd aan de woningvoorraad van Utrecht . De woningen zijn bedoeld voor starters en studenten. Een deel van de woningen gaat naar jongvolwassenen met een kwetsbare achtergrond en jongvolwassen statushouders die klaar zijn om de stap naar zelfstandig wonen te zetten.

Fairland Studios bestaat uit bestaande studio’s die worden hergebruikt. Deze studio’s staan deels al op de locatie, maar worden buiten Utrecht opgeknapt en vernieuwd. Het gehele project wordt naar verwachting afgerond in augustus 2024. Na afronding zal op de gevel van het project een kunstwerk worden gerealiseerd.

Dennis de Vries, wethouder Wonen: “Deze woningen dragen bij aan het verminderen van de woningnood, en dat is hard nodig. Ik spreek veel jongeren die vastzitten omdat ze geen eigen woning kunnen krijgen. Naar verwachting krijgen de bewoners in de zomer van 2024 de sleutel. We doen echt alles wat in ons bereik ligt om te zorgen dat er meer sociale huurwoningen bijkomen. Naast het plaatsen van tijdelijke woningen, blijven we ons inzetten voor het realiseren van permanente nieuwbouw. Ook kijken we samen met corporaties hoe we de bestaande woningen beter kunnen benutten.”

Na de toespraak van de wethouder werd er geproost op een voorspoedige bouwperiode en een mooi eindresultaat.