Ontwikkelcombinatie Van Adrighem – Leyten (ALV) verkoopt grond voor nieuwe onderwijscampus in District U

Ontwikkelcombinatie Van Adrighem – Leyten (ALV) verkoopt grond voor nieuwe onderwijscampus in District U

Tijdens een feestelijke bijeenkomst hebben Albeda, Lentiz en Gemeente Vlaardingen op vrijdag 26 januari 2024 getekend voor de aankoop van een stuk grond op locatie in District U, waar de komende jaren een nieuw onderwijsgebouw van circa 10.500 m2 gerealiseerd wordt.

Ontwikkelcombinatie ALV ontwikkelt het voormalig Unilever-terrein tot een gemengde stadswijk met ruimte voor wonen, recreatie, ondernemerschap, onderwijs en zorg. Martijn van Sluijters, ALV: “Voor een stadswijk als District U is het belangrijk om verschillende activiteiten dicht bij elkaar te hebben. Wonen, werken én leren. Dat is wat een stad maakt en dat is de dynamiek die wij hier voor ons zien. Daarom zijn we erg blij met de komst van Albeda en Lentiz. Het is nu aan die partijen om een prachtig onderwijsgebouw aan District U en Vlaardingen toe te voegen.”

Ook Wethouder Jacky Silos is enthousiast over deze grote stap om van Vlaardingen een echte mbo-stad te maken: “De nieuwe locatie bij District U leent zich perfect voor de samensmelting van werken, leren en het doorontwikkelen van onderwijs in Vlaardingen. We kijken uit naar wat komen gaat en gaan door met mooie ontwikkelingen!”.

Onderwijs en doorlopende leerlijn
Op een centrale plek bij de toekomstige entree van District U komt het nieuwe schoolgebouw waar Lentiz (vmbo en mbo) en Albeda (mbo) samen gaan zorgen voor onderwijs met een doorlopende leerlijn. Met deze realisatie worden er nieuwe perspectieven geopend voor de jongeren in Vlaardingen en omstreken.

Op de locatie die is aangekocht was initieel een woontoren gepland. Om de ontwikkeling van onderwijs en sporthal alle benodigde ruimte te geven zijn de partijen overeengekomen dat de woontoren verplaatst wordt binnen de plannen voor District U.