Officiële startsein voor MOODZ (ZOHO)

Officiële startsein voor MOODZ (ZOHO)

Op vrijdag 1 december vierden we samen met de toekomstige bewoners en betrokken partijen de start van MOODZ. Deze 31 woningen met tuin, balkon of dakterras, behoren tot het eerste deelproject van de gebiedsontwikkeling ZOHO in Rotterdam. De oplevering staat gepland voor de zomer van 2025.

De herontwikkeling het Zomerhofkwartier (ZOHO) werd in 2020 door de gemeente Rotterdam en woningcorporatie Havensteder toegewezen aan Leyten en Stebru. ZOHO wordt ontwikkeld tot een levendige en inclusieve stadsbuurt waar creatieve ondernemers, duurzame initiatieven en horeca zorgen voor een unieke wijkidentiteit. In ZOHO komen zo’n 600 woningen in verschillende segmenten en ca. 10.000 m² aan voorzieningen.

Chantal Zeegers (wethouder Klimaat, Bouwen en Wonen) heeft het officiële startsein gegeven. Chantal Zeegers: “ZOHO ligt op een fantastische plek in de stad. Tussen de oude stadswijken en het centrum. En aan de monumentale Hofbogen met het toekomstige park. Met MOODZ begint de ontwikkeling van deze energieke buurt. ZOHO biedt straks een nieuw thuis aan 600 huishoudens. We bouwen op deze plek voor alle Rotterdammers woningen die zo hard nodig zijn in deze stad.’’

Het was een bijeenkomst waar kopers en betrokken partijen samenkwamen om dit belangrijke moment te vieren. Laten we uitkijken naar een succesvolle bouwperiode!