Nieuwbouw aan de Westewagenstraat officieel geopend

Op maandag 19 december zijn de Westewagenblokken aan de Westewagenstraat officieel geopend door burgemeester Aboutaleb door symbolische onthulling van het gevelkunstwerk ‘de Bleekneusjes’.

Circa 100 genodigden waren bij de feestelijke opening aanwezig. Na toespraken van o.a. Allard Leijten, architect Sjoerd Berghuis, CBK directeur Ove Lucas en burgemeester Aboutaleb werd het gevelkunstwerk officieel onthuld door de burgemeester en de kleindochter van initiatiefnemer Steef Rietbergen.

Bleekneusjes

Het kunstwerk is een initiatief van Steef Rietbergen van Stichting Bleekneusjes. Martin Lodewijk ontwierp het kunstwerk Bleekneusjes, ter herinnering aan de Rotterdamse kinderen die tijdens de oorlog en de hongerwinter genoodzaakt waren de stad te verlaten, op zoek naar eten en onderdak.

Westewagenblokken

Tegenover de Laurenskerk in Rotterdam hebben Leyten en Van Maren twee gebouwen met daarin 231 studentenwoningen en circa 1000m² horeca in de plint gerealiseerd. De woningen zijn inmiddels allemaal bewoond door studenten. Leyten en Van Maren zullen het complex meerjarig in exploitatie nemen.