Mural op gevel van FairlandStudios in Vlaardingen

Kunstenaar Joren Joshua maakte op de gevel van FairlandStudios in District U de grootste mural van Vlaardingen.

Joren: “Met grote murals als die voor District U duik ik diep in het onderwerp. Zo heb ik veel onderzoek gedaan naar de locatie, die ik nog niet kende. Ik wilde heden en verleden van de plek en Vlaardingen verbinden, zonder het verhaal letterlijk te verbeelden. Er moet ruimte zijn voor eigen interpretatie, dat mensen zelf dingen kunnen ontdekken. Ook kijk ik goed naar de plaatsing. Ik speel met het gebouw dat als canvas dient, zet er niet zomaar lukraak een plaatje op. Er zit altijd heel veel in mijn illustraties. Mijn tekeningen zijn niet ready-to-eat. Je moet aandachtig kijken om alles te zien en te vatten. Zoals een goede vriend zei: ‘’Het is geen zak chips, die je in een seconde leeg eet.”

Lees ook hier het volledige interview met Joren.

We nodigen iedereen uit een keer het gebied te komen ontdekken en de mural te bewonderen. Dat gaat in deze periode heel goed vanaf het terras van de voormalige brandweerkazerne onder het genot van een drankje bij District NU.

De mural is mede mogelijk gemaakt met steun van de gemeente Vlaardingen en Stichting Ondernemersfonds Vlaardingen. District U is een samenwerking van Leyten en Van Adrighem.