Aankoop kantoorgebouwen Hoofdweg 60 en 70 in Rotterdam

Aankoop kantoorgebouwen Hoofdweg 60 en 70 in Rotterdam

Onlangs hebben wij de kantoorgebouwen aan de Hoofdweg 60 en 70 in Rotterdam verworven. De aankoop omvat twee van de vier gebouwen in dit ensemble, met een totale oppervlakte van ca. 4.065 m², waarvan de kantoren op dit moment grotendeels verhuurd zijn. De naastgelegen gebouwen Hoofdweg 50 en 80 worden herontwikkeld naar een woongebouw en een kliniek.

Wij hebben de ambitie om op termijn deze locatie te transformeren tot een gemengde woonlocatie met betaalbare woningen en diverse voorzieningen in de plint. Deze herontwikkeling sluit aan bij de herziene omgevingsvisie voor de Oostflank, die in december 2023 door de  Rotterdamse gemeenteraad is vastgesteld. In deze visie wordt de ambitie uitgesproken om in totaal 30.000 woningen aan de stad toe te voegen.

Deze herontwikkeling zal een bijdrage leveren aan de stedelijke groei en ontwikkeling van de Oostflank. Door een duurzame en innovatieve aanpak te hanteren, streven wij ernaar om de diversiteit van het woningaanbod in de wijk het Lage Land te vergroten.

Deze aankoop maakt deel uit van onze voortdurende betrokkenheid bij de stad.